Juniors

Een middagje N.E.C. voor twee klassen SSGN

Een middagje N.E.C. voor twee klassen SSGN

Een woensdagmiddag bij N.E.C. stond voor twee klassen van het Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen op het programma op 21 november. De klassen waren uitgenodigd door stagiaires van N.E.C., die in de naam van een speciaal project een middag georganiseerd hadden voor de kinderen.

De kinderen, allen rond de 12/13 jaar, begonnen op de Eendracht, de jeugdopleiding van N.E.C. Na een welkomstwoord van Koen van der Meer, was het tijd voor de klassen om op te splitsen. De helft van de groep ging naar een trainingsveld van N.E.C. om daar een volledig verzorgde training te krijgen van spelers van Jong N.E.C. Jorn Hiensch, Mex Bakker, Bart van Rooij en Lowie van Zundert lieten hun expertise los op de jongeren van het SSGN.  Na een opwarming gingen de kids aan de slag met een passoefening. Hierna mochten ze oefenen op afwerken, waarna er een spannend partijtje volgde. Ook Bikkel, de mascotte van N.E.C., maakte zijn opwachting.

De andere helft van de kinderen trok naar het Goffertstadion, waar ze een ontzettend interessante rondleiding kregen van Peer Küsters. Peer is al jaren gids bij N.E.C. en kan als geen ander een ontzettend enthousiast en mooi beschreven verhaal vertellen over de historie van N.E.C. Hij vertelde onder andere over het ontstaan van N.E.C., de herkomst van de naam ‘Goffert’ en over de legendarische wedstrijd tegen FC Barcelona.

Nadat de kinderen klaar waren met hun desbetreffende activiteit werden de groepen omgewisseld, zodat ze ook de andere activiteit konden doen. Rond kwart voor drie waren de kinderen terug in de Eendracht, waar ze een verrassing stond te wachten. De kinderen kregen allemaal de mogelijkheid om de wedstrijd N.E.C. – FC Volendam van vrijdag 30 november te bezoeken! Tevens konden de kinderen zich inschrijven voor N.E.C. Squad, een groep N.E.C. supporters tussen de 12 en 17 jaar die allemaal leuke activiteiten doen met elkaar. Na een zeer geslaagde middag konden de leerlingen huiswaarts keren.