Juniors

De N.E.C. voetbaldagen wederom groot succes!

De N.E.C. voetbaldagen wederom groot succes!

Op woensdag 17 oktober was het dan eindelijk zover; een nieuwe editie van de N.E.C. Voetbaldagen ging van start op de Eendracht. Dit maal waren er ruim 100 enthousiaste kinderen aan het voetballen, onder leiding van De Voetbalacademie Dominique Scholten (VADS). Op deze wijze krijgt iedereen de kans om te leven als een prof.

Dag één ging van start met een korte briefing en een algemene opening in de middencirkel, waarnaar er aansluitend een techniektraining gegeven werd. Hier kregen de kinderen de kans om zich te laten gelden, voor misschien wel een plekje in de N.E.C. jeugd. Na de circuittraining was het tijd voor de lunch, waar 71 kinderen genoten van een volledig verzorgde lunch van COOP Supermarkten en Bakker Bart Broerstraat. Toen de energie weer was aangevuld, was er de mogelijkheid voor een rondleiding door het stadion. In de namiddag werd er na een toernooi afgesloten met voetbalspelletjes.

Op donderdag, dag twee van de N.E.C. Voetbaldagen, startten de kinderen met het uitvoeren van een circuittraining. Deze circuittraining mondde uit in het kijken van de training van het eerste elftal. Hierna was er ook voldoende ruimte voor handtekeningen. Na de lunch was er de kans om een persconferentie bij te wonen met een N.E.C. speler. Kinderen konden hierin zelf vragen bedenken en stellen aan keeper Norbert Alblas. Om de dag af te sluiten werden er rondleidingen verzorgd en was er tijd om vrij te spelen.

Vrijdag, de derde en alweer laatste dag, begon voor alle kinderen wel heel speciaal. Niemand minder dan Bikkel kwam namelijk langs om iedereen te begroeten. Er was ruimte voor een high five, knuffel en een foto met de N.E.C. spelersmacotte. Na de middagpauze werd er naast het WK-voetbal en voetbalspelletjes gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met spelers op de foto te gaan. Hierna was het helaas alweer tijd om op te ruimen.

De organisatie wil via deze weg alle kinderen bedanken voor deze ongevergetelijke dagen, en in het bijzonder COOP Supermarkten, Bakker Bart en De Voetbalacademie voor het mede mogelijk maken van De N.E.C. Voetbaldagen.